Gevulde tomaten met couscous, munt, porcini

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 10 stuks Tomaat trostomaten
  • 1,75 dl Witte wijn droge wijn
  • 50 g Porcini gedroogde
  • 1 el Olijfolie
  • 150 g Couscous
  • 1 takje Citroenmunt
  • 1 scheut Amandellikeur
  • 150 g Parmesaanse kaas geraspt
  • Zeezout
  • Peper
  • 3 takje Dille

Instructies
 

  • Schil de tomaten met een scherp mes. Blancheren maakt ze zacht, het beste is koud schillen. Snijd ze doormidden en verwijder de zaden. Bestrooi de binnenzijde met zout. Breng de wijn aan de kook in een steelpan en voeg de gedroogde porcini toe. Neem de pan onmiddelijk van het vuur. Laat de porcini weken tot ze zacht zijn. (ca. 10 min). Snijd ze in kleine stukken en meng ze met 1 eetlepel olijfolie. Bewaar de wijn. Doe de couscous in een diepe pan, voeg 7,5 dl water toe (op 150 g couscous) en breng aan de kook. Zodar het kookt afgieten door een fijne zeef.Vang het kookvocht op en giet het terug in de pan. Hang de zeef met de couscous boven het water, niet erin! Sluit goed af, verhoog het vuur en stoom de couscous in ca. 5 minuten gaar. Stort de couscous in een schaal, laat afkoelen tot je het met je vingers kunt aanraken zonder ze te branden. Voeg wat olijfolie toe en breek de couscous met je handen tot er geen klonten meer in zitten. Meng de munt, porcini, amandellikeur, wijn en de parmezaanse kaas door de couscous als hij nog warm is, voeg peper en zout toe en vul de tomaten met dit mengsel. Garneren met takjes dille. Direct opdienen, terwijl de kaas nog zacht is en licht naar noten ruikt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept