Limoncellotaart met mascarponesaus
Ingrediënten
- 150 g Cantuccini
- 90 g Boter
- 2 stuks Citroen
- 6 stuks Eieren
- 200 g Suiker
- 90 g Amandelmeel
- 500 g Ricotta
- 3 el Limoncello
- 250 g Mascarpone
- 1 stuks Vanillestokje
- 3 el Slagroom
- 1 el Poedersuiker
- 1 stuks Granaatappel
Instructies
De taart
- Neem een springvorm van 24 cm en bekleed deze geheel met bakpapier.
- Smelt de boter. Vermaal de cantuccini in de keukenmachine. Meng de boter erdoor.
- Leg dit mengsel als bodem in de taart. Druk goed plat.
- Rasp de schil van de citroenen. Pers de citroenen uit.
- Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
- Klop de eieren op met de suiker.
- Meng het eimengsel met de citroenrasp, het citroensap, de amandelen, de limoncello en de ricotta en meng dit heel goed.
- Stort dit mengsel in de springvorm.
- Bak de taart op 160 graden gaar in 50 – 60 minuten.
De vanille-mascarpone
- Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng het merg met de mascarpone. Roer er drie eetlepels slagroom door en een beetje poedersuiker. Proef. Het moet niet te zoet worden.
- Snij de granaatappel doormidden en sla met een hamer de pitjes eruit.
Opmaak
- Serveer een punt limoncellotaart op een bordje. Ernaast, uit een spuitzak een streepje mascarpone. Op en om de mascarpone wat granaatappelpitten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!