Frittata van broccoli

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 500 g Broccoli wilde
  • 10 stuks Eieren
  • 150 g Parmesaanse kaas geraspt
  • 2 dl Room
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 dl Fonduta

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de broccoli in roosjes waar nog een stukje steel aanzit. Snijd grotere stukken in de lengte in vieren of halveer ze, afhankelijk van de grootte. Brancheer de broccoli in ruim kokend water of in de stomer. Leg ze daarna snel in koud water om af te koelen. Laat goed uitlekken. Klop de eieren op en voeg de overige ingredienten toe. Vet een cakeblik in met boter. Giet eenderde van het eimengsel erin. Verdeel voorzichtig de helft van de broccoliroosjes op het mengsel. Doe dan weer eenderde van het eimengsel erin, de andere helft van de broccoliroosjes verdelen en als laatste het restje eimengsel voorzichtig uitgieten. Zet de vorm in de oven tot het gaar is, ongeveer 45 minuten. Een prikker moet droog zijn als je hem in de frittata prikt en er weer uithaalt. Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten. Keer de frittata om op een schaal en snijd er mooie plakken van. Lepel er wat paprikasaus en een sliertje fonduta over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept