Varkensbuik met salsa verde

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg Varkensbuik ontbeend
  • 2 tl Venkelzaad
  • 4 el Olijfolie
  • 4 dl Witte wijn
  • 6 dl Kippenbouillion
  • 600 g Cavolo nero is palmkool. Savooiekool kan ook
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook fijngehakt
  • 1 dl Water
  • 1,5 dl Salsa verde

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snijd het vlees in dikke repen van gelijke grootte en wrijf ze in met zout, peper en venkelzaad. Leg ze in een ondiepe braadslee, giet de helft van de olie erover en zet de braadslee 20-25 minuten in de oven tot het zwoerd knapperig gaat worden. Neem het vlees uit de oven en schakel terug naaar 180 graden. Giet de wijn en bouillon rond het vlees en zet het 1-1,25 uur terug in de oven, tot het botergaar is. Pluk de koolbladeren van de stronk, snipper ze grof. Verhit de overgeleven olie in een pan en smoor ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de kool en hete water toe. Breng aan de kook en laat de kool op laag vuur 30-40 minuten stoven. Neem het vlees als het gaar is uit de oven en giet het braadvocht in een steelpan. Laat het tot ruim 1 eetlepel inkoken. Verdeel de stukken vlees op de borden en sprenkel er wat jus over. Schep op elk bord wat kool. Schep de salsa verde erover en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept