Plet de knoflook in een vijzel. Voeg de kruiden toe en de anjsovis en stamp alles tot een puree.
Doe de mosterd, augurk en kappertjes erbij en wrijf alles fijn.
Voeg de azijn toe en in een straaltje de olie en wrijf tot het een dik vloeibare saus is. Breng op smaak met zout en peper en dien op.
Salsa verde met ansjovis
Ingrediënten
- 1 teentje Knoflook
- 30 g Peterselie
- 10 blaadjes Munt
- 4 stuks Ansjovis Eerst uit laten lekken
- 1 tl Mosterd
- 20 g Augurken ingemaakt met dille
- 50 g Kappertjes superfijn op pekel. uitgelekt en afgespoeld
- 2 el Witte wijnazijn
- 1,25 dl Olijfolie
Instructies
- Plet de knoflook in een vijzel. Voeg de kruiden toe en de anjsovis en stamp alles tot een puree. Doe de mosterd, augurk en kappertjes erbij en wrijf alles fijn. Voeg de azijn toe en in een straaltje de olie en wrijf tot het een dik vloeibare saus is. Breng op smaak met zout en peper en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!