Limoenkusjes
Instructies
Bodem
- Hak de pecannoten en de gedroogde abrikozen fijn. Breng boter, honing en suiker aan de kook. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een plakkerig mengsel.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover.
- Leg er plasticfolie op, rol tot circa 3 millimeter dun uit en laat de mueslibodem circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Steek er cirkels uit van 4 centimeter.
Limoencrème
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de suiker aan de kook. Meng het limoensap met de eidooiers en roer de bloem erdoor. Giet de kokende melk op de eidooiers en kook circa 1 minuut door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de limoencrème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Meng de limoencrème erdoor. Schep de limoencrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
- Spuit toefjes limoencrème op de cirkels. Zet ze circa 30 minuten in de vriezer.
Tempereren
- Chocolade tempereren. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.
Afwerking
- Doop de limoenkusjes in de chocolade en rasp er limoenschil over. Serveer de limoenkusjes op kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!