Bietensalade met honingdressing en pompoen
Ingrediënten
- 4 stuks Bieten
- 200 g Pompoen
- 3 el Zonnebloemolie
- 1 el Azijn
- 1 el Honing
- 2 tl Komijnzaad
- 4 el Geitenkaas
- 6 stuks Abrikozen in smalle reepjes
- 1 krop Sla
Instructies
- Kook de bieten tot een mesje er makkelijk in prikt. Laat afkoelen en schil ze dan. Halveer en snijd in mooie partjes. Snijd de pompoen in langwerpige stroken en rooster ze in de oven op 200 graden. Besprenkel met wat olijfolie. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast tot gebruik. Meng de olie, azijn en honing met zout en peper en meng het met de bieten.Zet weg in de koelkst. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze opspringen in de pan en haal ze er dan gelijk uit. Laat afkoelen en zet weg. Service. Haal de bieten en pompoen uit de koeling ruim voor het opdienen. Leg de groenten op de borden en strooi er de komijn en abrikozen over. Sprokkel de geitenkaas erover en maak af met enkele blaadje groene sla. Bestrooi met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!