Barigoule artisjokken
Ingrediënten
- 10 stuks Artisjok baby artisjokken
- 1 dl Olijfolie
- 2 stuks Sinasappelzestes
- 2 stuks Citroenzestes
- 50 g Ui gehakt
- 2 takje Tijm
- 10 g Knoflook
- 3 takje Koriander
- 1 stuks Laurierblaadjes
- Zout
- Peper
- 1 dl Witte wijn
- 3 dl Kippenbouillion
- 1 stuks Citroensap
Instructies
- Zet een schaal water met citroen klaar om straks de artisjokken in te bewaren. Maak de artisjokken schoon op de klassiek manier. Eerst harde blaadjes bij de stam verwijderen, dan de stam afbreken. Je neemt dan vanzelf de draden mee die in de artisjok zitten. Deze hebben een bittere smaak. Snijd de artisjok halverwege over de diameter door en schil hem dan. Haal het hooi eruit met een lepel. Maak de vorm mooi rond enleg hem in het water. Verhit de olie en doe de afgedroogde artisjokken erin, samen met de ui en de kruiden. Giet de witte wijn erbij en reduceer tot 1/4. Giet dan de kippenbouillon erbij en kook op medium hitte met deksel erop. Daarna afkoelen en de groenten en kruiden eruit halen. De saus zeven door een fijne zeef. De artisjokken in vieren snijden. Voor het opdienen de saus verwarmen en de artisjokken hierin verwarmen. Opdienen met de saus over de artisjokken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!