Thaise vissoep

Kokossoep met kip en garnalen
Gang Soepen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 6 dl Visbouillon
  • 3 dl Kokosmelk
  • 225 g Garnalen
  • 1 stuks Citroen
  • 2 el Thaise vissaus
  • 2,5 Gember
  • 1 stuks Chili peper
  • 1 Stengel Citroengras
  • 200 g Kipfilet
  • 2 stuks Bosui
  • 1 kg Mosselen

Instructies
 

  • Spoel de citroen en schil ze dun (zodat er geen wit meer aan zit). Pers dan het vruchtvlees uit. Snij het chilipepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten!) in ringetjes. Pel de reuzengarnalen. Boen de mosselen goed schoon. Snij het hard stukje onderaan de citroengrasstengel weg. Schil de gemberwortel.
  • Breng de visbouillon aan de kook met het citroensap en de -schil. Doe er de kokosmelk, de vissaus, de gember, het chilipepertje en het citroengras bij. Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  • Neem de citroenschil, de gember en het citroengras weg. Voeg er de reuzengarnalen en de mosselen aan toe. Laat 2 tot 3 minuten zacht koken, tot de mosselen open gaan en de reuzengarnalen diep roze (en dus gaar) zijn.
  • Werk af met verse gehakte koriander en fijngesneden bosui en serveer goed heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept