Brood volkoren grote hoeveelheid
Ingrediënten
- 8000 g Meel. Ceder
- 16,5 g Meel. Edelweiss
- 6500 g Meel. Plataan
- 2000 g Meel. tarwe
- 950 g Gist
- 80 cl Zonnebloemolie
- 65 cl Sesamolie
- 450 g Zout
- 250 g Honing
- 150 cl water
Instructies
- Maak een startdeeg van een vijfde deel van alle ingredienten, behalve het zout, dat komt in de tweede keer erbij. Alle gist oplossen in een tiende deel van het water, handwarm. Dan meel mengen, in deze volgorde, met de olie, gistmengsel, alle zuurdesem, honing en water. Dit in de mengton 35 minuten kneden. Met de hand als je kleine hoeveelheden doet, 10 minuten. Een uur laten rijzen in een aparte bak. Hierna de rest van de ingredienten op dezelfde manier mengen. Wanneer alles gemengd is, het startdeeg toevoegen en dit 35 minuten laten draaien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!