Aardbeiendessert met witte chocola
Ingrediënten
- 1 stuks Aardbeienijs zie recept
- 1 stuks Aardbeienmousse zie recept
- 1 stuk Witte chocolademousse zie recept
- 1 stuks Honingraatkoekjes zie recept
- 15 g Chocolade
garnering
- 1 stuks aardbeien
Instructies
- Maak de witte chocolademousse en laat afkoelen in de koelkast of vriezer als je weinig tijd hebt.
- Maak de aarbeienmousse en laat ook afkoelen in de koelkast of vriezer.
- Maak de honingraatkoekjes.
- Smelt de pure chocolade au bain marie. Stort ze uit over bakpapier en strijk glad met een palletmes. Snijd rondjes ter grootte van de opmaakringen. Laat uitharden. Bewaar de resten om het dessert straks te garneren.
- Maak het aardbeienijs en zet in de vriezer. Zet voor elke dessert een bordje klaar. Leg hierop een opmaakring. Bekleed de rand van de ring met gebakfolie. Begin met het chocoladerondje in de ring te leggen. Doe een schep aardbeienijs hierop en druk aan. Leg hierop een laag witte chocolademousse en daarbovenop weer een laag aardbeienmousse. Bestrijk de toplaag met de aarbeiengelei en een halve aardbei. Haal voorzichtig de ring omhoog en verwijder het folie. Bekleed de rand van het taartje dakpansgewijs met de honingraatkoekjes. Steek wat pure chocoladerestje van de rondjes in de gelei en dien direct op.
Het samenstellen van de compositie
- Zet voor elke dessert een bordje klaar. Leg hierop een opmaakring. Bekleed de rand van de ring met gebakfolie. Begin met het chocoladerondje in de ring te leggen. Doe een schep aardbeienijs hierop en druk aan. Leg hierop een laag witte chocolademousse en daarbovenop weer een laag aardbeienmousse. Bestrijk de toplaag met de aarbeiengelei en een halve aardbei. Haal voorzichtig de ring omhoog en verwijder het folie. Bekleed de rand van het taartje dakpansgewijs met de honingraatkoekjes. Steek wat pure chocoladerestje van de rondjes in de gelei en dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!