Paling in het groen
Ingrediënten
- 500 g Paling
- 2 stuks Sjalotje
- 75 g Spinazie
- 50 g Zuring
- 10 takje Peterselie
- 20 takje Bieslook
- 6 takje Dille
- 10 takje Kervel
- 8 takje Dragon
- 4 takje Selderij
- 40 g Boter
- 2 el Bloem
- 1 dl Witte wijn
- 2 stuks Eidooier
- 0,5 stuks Limoen
Instructies
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil snijden. Limoen uitpersen. Spinazie en zuring schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijn hakken. In braadpan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover stroiien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Grooenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten. De paling in ca. 4 minuten gaar stoven. Paling uit de pan nemen en in een voorverwarmde schaal leggen. Limoensap verwijderen. Eidooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paliing schenken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!