Tarayoune met pistachenootjes

Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

pudding

  • 500 g Melk
  • 70 g Bloem
  • 10 ml Rozenwater
  • 50 g Suiker
  • 100 g Pistachenoten garnering

zabaglione

  • 4 stuks Eidooier
  • 50 g Poedersuiker

Voor het invetten van de vorm

  • 1 scheut Olijfolie

pistachesaus

  • 5 stuks Eidooier
  • 500 g Melk
  • 100 g Poedersuiker
  • 50 g Pistachenoten

Instructies
 

Pudding

  • Doe voor de pudding de bloem en suiker in een kom en roer er langzaam de melk door, zorg ervoor dat je geen klontjes krijgt. Anders haal de de saus nog door een zeef. Laat het op lag vuur zachtjes koken en blijf roeren. Doe er na 5 minuten het rozenwater door. Blijf roeren tot er een redelijk dik geheel ontstaat.
  • Vet een vorm in en vul deze met de pudding.
  • Strooi een laag gemalen pistachenootjes op de pudding en zet het geheel weg in de koelkast.

Saus van pistachenootjes

  • Klop met een garde de eidooiers met de poedersuiker tot bijna schuimend. Breng de melk aan de kook en schenk de melk op de geklopte eidooiers. Voeg de fijngemalen pistachenootjes door en laat 5 minuten koken, blijf roeren. Zeef de saus en laat rusten.
  • Maak de zabaglione door de eidooiers op te kloppen met de poedersuiker.
  • Giet de zabaglione over de pudding.
  • Verwarm de oven op 100 graden en zet de vorm met de pudding er voor 10 minuten in.
  • Haal de puddinkjes uit de vorm, en bestrooi ze met een raster van gemalen pistachenootjes.
  • Leg ze op een bord en giet er de pistachesaus om heen. Serveer koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept