Bonbon Koffie truffel
Ingrediënten
- 350 g Slagroom
- 1 stuks Vanillestokje
- 0,5 dl Espressokoffie
- 200 g Suiker
- 250 g Boter
- 5 el Hagelslag
Instructies
- Breng de slagroom met het zout, het opengesneden vanillestokje en de espresso tegen de kook aan en laat het 20 minuten zachtjes intrekken. Zorg dat het niet gaat koken. Er ontstaat op de room een vel, niet roeren, want het vel houdt de smaak vast. Haal de slagroom daarna van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker geheel is opgelost en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop de boter met een mixer tot een gladde, luchtige massa. Voeg al mixend het afgekoelde slagroommengsel toe. Als het mengsel schift, is het te koud, warm het dan au bain marie iets op. Als het mengsel te slap is, zet het dan in de een schaal in een kom koud water, laat afkoelen en klop het op. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met het mengsel en spuit bergjes op vetvrij papier. Leg deze drie kwarties in de vriezer. Neem steeds 10 vullingen uit de vriezer en haal deze 1 voor 1 door de warme chocolade. Rol de truffels door de hagelslag en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast of in de vriezer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!