Taartjesdeeg

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 12 taartjes van 6 cm

Ingrediënten
  

  • 120 g Bloem
  • 50 g Poedersuiker
  • 20 g Amandelmeel
  • 1 mespunt zeezout
  • 1 stuks Eieren geklopt
  • 75 g Boter koud

Instructies
 

  • Doe de droge bestanddelen in een kom en meng met de hand.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe in de kom. Wrijf dan de boter met alle ingrediënten tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Voeg een deel van het geklopte ei toe en kneed tot een deegbal. De bal moet soepel aanvoelen. Als hij te droog is doe er nog wat ei bij, als hij te nat is doe je er wat bloem bij.
  • Maak een bal, wikkel in folie en leg koel weg. Minimaal een uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept