Pompoensoufflé
Ingrediënten
- 400 g Pompoen
- 0,25 stuks Ui
- 2 stuks Eiwit
- 2 stuks Eidooier
- 0,25 tl Kerriepoeder
- 75 g Kaas Pittige kaas
- 8 g Salie
Instructies
- Pompoen in stukken snijden, zaad verwijderen met een lepel (hier kun je soep van maken), in kleinere stukjes snijden en in weinig water in 15 min. gaarkoken, of in de oven garen. Oven voorverwarmen op 200°C. Salie fijn snijden. Pompoen indien nodig afgieten en pureren met stamper of roerzeef of staafmixer. Kaas raspen. Eieren scheiden, eigelen met geraspte kaas en salie door de pompoen mengen, eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het pompoenmengsel scheppen. Hoge ovenschaal invetten met boter. Pompoenmengsel in de schaal scheppen (schaal tot 2/3 vullen). 25 min. in de oven. Direct serveren. Lekker met sla.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!