Garam masala
Ingrediënten
- 4 el Korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 2 el Peper, zwart korrels
- 2 tl Cardemon gepeld
- 1 tl Kruidnagels
- 2 stuks Kaneelstokje
Instructies
- Garam masala betekent letterlijk: warme specerijen, d.w.z. specerijen die het lichaam verwarmen. Het is een mengsel van geroosterde, fijngemalen specerijen. Het wordt aan een gerecht toegevoegd als het gaar is of vlak voor het serveren. Rooster de specerijen in een droge koekenpan zonder vet. Als alle specerijen geroosterd zijn, maal je ze samen tot een fijn poeder. Doe in een goed sluitende pot en zet op een koele plaats. Als de garam masala gemaakt is van specerijen van goede kwaliteit en luchtdicht afgesloten bewaard wordt, behoudt ze haar smaak en geur voor enkele maanden. Je kunt dus een klein voorraadje tegelijk maken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!