Maïsbrood met polenta
Ingrediënten
- 250 g Maismeel
- 450 g Meel
- 20 g Gist Bakkersgist
- 1.5 dl Melk
- 2.5 dl water
- 2 el Olijfolie
- 10 g Zout
- 1 el Polenta
- 7 g Gist Droge gist
Instructies
- Bakkersgist: doe de gist in een kom en meng geleidelijk het water erdoor. Voeg de helft van het maïsmeel en een kwart van het tarwemeel toe. Roer door elkaar en dek af met folie. Laat 20 minuten op een warme plaats (23ºC is ideaal) staan.
- Of gebruik droge gist: Doe de helft van het maïsmeel en een kwart van het tarwemeel in een kom. Roer en meng geleidelijk het water erdoor en dek af met folie. Laat 20 minuten op een warme plaats (23ºC is ideaal) staan.
- Roer de melk en de olijfolie door het gistmengsel. Voeg de rest van het maïsmeel en tarwemeel toe en roer door.
- Kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Voeg eventueel de maïskorrels toe. Doe het deeg in een ingevette kom dek af en laat 1 tot anderhalf uur rijzen.
- Sla het deeg door op een met bloem bestoven ondergrond en maak er een bal van. Leg op een met maïsmeel bestoven bakplaat, plat de bovenkant wat af en bestrooi met polenta.
- Laat 1 uur rijzen onder een kom. Bak het maïsbrood af in een voorverwarmde oven. Bak de eerste 10 minuten op 230 graden, daarna op 190 graden nog eens 25 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!