Wortel pannacotta

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3.5 blaadjes Gelatine
  • 50 g wortels geschrapt
  • 25 g Walnoten
  • 400 ml Slagroom
  • 1 peul vanille
  • 1 stuks Sinaasappel
  • 50 ml Wortelsap
  • 4 stuks amarettikoekjes
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snuf gemberpoeder
  • 0,5 dl Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Week de gelatine in een kommetje met koud water.
  • Rasp de wortels en hak de walnoten fijn.
  • Doe de slagroom en de geschraapte vanille plus de peul in een pannetje en breng dit aan de kook. Haal van het vuur zodra het mengsel kookt.
  • Knijp de geweekte gelatine goed uit en los dit op in de slagroom. Roer daarna de geraspte wortel en gehakte walnoten erdoor.
  • Giet het mengsel in vier vormpjes (of glaasjes) en zet ze in de koelkast. Roer ze na ongeveer 20 minuten voorzichtig door met een lepel, zodat de stukjes wortel en walnoot beter worden verdeeld. Laat ze daarna nog minstens 2,5 uur verder opstijven.
  • Begin een half uur voordat je ze uit de koelkast haalt met de sinaasappel-wortelsiroop door de schil van de sinaasappel te raspen en de sinaasappel zelf uit te persen.
  • Doe dit samen met het wortelsap en balsamicoazijn in een pannetje en breng aan de kook. Kook net zo lang tot het mengsel iets dikker is geworden.
  • Verkruimel de amarettikoekjes. Voeg een snuf kaneel en een snuf gemberpoeder toe en roer goed door.
  • Haal de opgesteven panna cotta's uit de koelkast en stort ze op een bordje (houd de vormpjes even onder de warme kraan zodat ze beter loskomen). Giet de siroop over de panna cotta's en maak af met de verkruimelde koekjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept