Prei met vinaigrette en Bellota ham
Ingrediënten
croutons
- 1 oud boerenbrood
- 1 teentje Knoflook
- Zout
- Olijfolie
Voorbereiding van prei
- 16 stuks Prei
Aardbeienvinaigrette
- 10 g mosterd Dijon
- 2 g Zout
- 6 toeren van de pepermolen
- 5 cl sherry azijn
- 17 cl druivenpitolie
Serveren
- 8 plakjes bellota ham
- rucola
Instructies
Croutons
- Verwarm de oven voor op 170 ° C.
- Snijd het brood in plakken en bestrijk met de knoflook. Snijd in kleine blokjes. Leg ze op een bord en zout ze en bestrijk met olijfolie en bak 6 minuten. Neem de uit oven, roer de croutons en bak nog 6 minuten. Laat staan bij kamertemperatuur.
Prei
- Was de prei grondig en snijd het groen af. Zet een pan water op met zout en voeg de prei ongeveer 5 minuten toe om te blancheren. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Dompel de prei in een bak met ijswater. Zodra ze zijn afgekoeld, laat u ze uitlekken en verwijdert u de buitenste schil. Droog met keukenpapier en bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.
Vinaigrette
- Meng mosterd, zout, peper en azijn met een garde. Monteer met druivenpitolie.
Serveren
- Leg 4 preien naast elkaar op een bord en voeg de vinaigrette toe. Plaats de ham in volume en bestrooi het geheel met croutons en rucola.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!