Kokkel saffraanquiche
Ingrediënten
Deeg
- 250 g Bloem
- 150 g Boter
- 1 stuks Ei losgeklopt
- 1 el Melk
Deegbakje
- 1 stuks Eidooier
- 2 el Melk
Vulling
- 1 kg Kokkels
- 600 ml Slagroom
- 250 g Gruyere
- 2 stuks Bosui
- 5 draad Saffraan
- 2 el Peterselie
- 2 el Dille
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
Instructies
- Maak eerst een hartig taartdeeg, pate brisée, en zet in de koeling.
- Stoom de kokkels in een pan water 2 minuten, ze moeten opengaan. Haal ze uit de pan en gooi de dichte schelpen weg. Laat afkoelen en haal ze uit de schelpen. Leg ze afgedekt in de koeling.
- Verwarm de oven op 220ºC. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en bekleed er kleine bakvormpjes mee. Zet in de koelkast voor 10 minuten en bak ze blind voor 15 minuten. Haal ze uit de oven en haal de blindvulling eruit, bestrijk het deeg met het ei/melk mengsel. Zet de oven dan op 160ºC.
- Maak de vulling: klop eerst eieren en room door elkaar met zout en peper. Strooi dan de kaas, bosuitjes, kokkels, saffraan, peterselie en dille in de vormpjes. Schenk voorzichtig het eimengsel erin. Bak de quiches nog 20 minuten tot de vulling gestold is en het deeg goudbruin is. Serveer direct.
- Geef er bijvoorbeeld venkel en rucola met citroenolie bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!