Smaak van de zee
Profumo di mare
Ingrediënten
Visbouillon
- Olijfolie
- 2 dl Visbouillon
- 5 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 stuks Ui
- 1 stuks Prei
- 2 stuks tomaten
- 1 dl prosecco of witte wijn
Pasta
- 100 g olives taggiasch
- 1 stuks Citroen
- 200 g Garnalen rauw
- 30 g ricotta salata geraspt
- 1 takje Munt
- Olijfolie
- 300 g trofie pasta
Instructies
Visbouillon
- Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de in stukjes gesneden groenten erbij. Even aanbakken zonder bruin te laten worden en dan deglaceren met prosecco of witte wijn. Voeg de visbouillon toe tot alle groenten onder staan. Laat rustig reduceren tot de helft en zet dan weg tot verder gebruik.
Pasta
- Haal wat zestes van de citroen en snijd dan in plakken. Doe de olijfolie in de pan en laat heet worden. Doe de plakken citroen in de pan en laat even sudderen. Dan wat visbouillon erbij. Laat heet worden en doe dan de pasta erbij. De pasta absorbeert het vocht en voeg steeds wat vocht toe tot de pasta beetgaar is. Doe dan de garnalen, olijven erbij en de plakken citroen eruit. Kook tot de garnalen gaar zijn.
- Maak af met de citroenzestes, munt en de ricotta salata.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!