Venkel met abrikozen
Ingrediënten
- 20 stuks minivenkels
- 8 stuks abrikozen
- 1 tl korianderzaadjes
- 2 stuks sinaasappels
- espelette peper
- 1 el olijfolie
- zout
Instructies
- Schil en was de venkel. Was de abrikozen, halveer ze en ontpit ze. Plet de korianderzaden.
- Pers de sinaasappels uit. Verhit de olijfolie in een braadpan. Zout de venkel en bak aan alle kanten lichtbruin. Voeg de geplette korianderzaden, een snufje Espelette-peper en het sap van de sinaasappels toe. Bak 8 minuten op middelhoog vuur, waarbij je de venkel af en toe draait. Voeg vervolgens de halve abrikozen toe en kook nog 5 minuten op matig vuur.
- Proef en breng op smaak. Leg de venkel en de abrikozen in de schaal of op de borden. Reduceer de saus iets als deze te vloeibaar is en giet het over de venkel en abrikozen.
- Variant: voeg blanke amandelen toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!