Boemboe voor vis
Base be pasih
Ingrediënten
- 225 G Lomboks
- 25 g Knoflook
- 100 g Sjalotten
- 75 g koenjit
- 50 g Gember
- 60 g Kemirinoten
- 100 g Tomaat
- 1 el korianderzaadjes
- 1 el trassi
- 1 stengel sereh
- 2 stuks Salamblaadjes
- 75 ml kokosolie
- 0,5 el Tamarinde
- 0,5 el grof zeezout
Instructies
- Hak de kemirinoten klein en rooster ze in een droge pan goudbruin. Stort direct op een koud bord om nagaren te voorkomen.
- Halveer en ontpit de lomboks en snijd ze klein. Schil en snipper de knoflook en de sjalotten. Schil en snipper de koenjit en de gember. Halveer en ontpit de tomaten en snijd ze klein.
- Pof de korianderzaadjes in een droge pan en wrijf de zaadjes, samen met bovenstaande ingrediënten, het zout en de trassi in een vijzel tot een grof kruidenmengsel. Een foodprocessor gebruiken mag ook.
- Kneus en knoop de sereh en kneus het salamblad. Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem en laat hierin op halfhoog vuur beide kruiden trekken zodat ze alle smaak afgeven. Voeg na een paar minuten het grove kruidenmengsel, samen met de asem en het water toe. Laat het geheel langzaam heet worden. Sudder de boemboe 15 tot 45 minuten tot het water verdampt is en hij goudbruin kleurt. Verwijder de sereh en het salamblad. Laat afkoelen voor gebruik.
- De boemboe is tot twee weken houdbaar in de koelkast en kan tot 6 maanden bewaard worden in de vriezer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!