Hazelnootpralinepasta

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 400 gram

Ingrediënten
  

  • 200 g Hazelnoten
  • 200 g Suiker
  • 50 g water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Spreid de hazelnoten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de noten in 8 tot 10 minuten goudbruin.
  • Doe het water en de suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de suiker tot goudbruin karamelliseren. Roer niet in de pan. Een beetje bewegen met de pan kan wel. Voeg de nog warme hazelnoten toe aan de hete karamel en roer deze erdoorheen. Stort de warme massa op bakpapier en laat afkoelen.
  • Breek de karamel met hazelnoten in stukken en doe deze in een keukenmachine. Maal de karamelbrokken tot de olie uit de noten vrijkomt en er een smeuïge pasta ontstaat. Wanneer je de pasta lang maalt is hij heerlijk zacht. Doe de pralinépasta in brandschone potjes, zo kun je hem lang bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept