Wijn en spijs proeverij

Hongaarse wijnen en uitgekiende hapjes die perfect passen waren volop aanwezig tijdens de wijn en spijsproeverij op 5 maart. Dat eten en drinken gelukkig maakt was te merken, de sfeer was fantastisch. Zachtgegaarde knolselderij met vanille en een gekarameliseerd appeltje, deze ging perfect samen met de Tokaij Hétfürtös 2002. De ravioli van biet met geitenkaas was een goeie combinatie met de Mad Furmint. Allemaal voor ons onbekende namen, maar Hongarije is wel zo ongeveer het oudste wijnland ter wereld. Tijdens de communistische overheersing is deze traditie helemaal verwaarloosd, maar gelukkig is het land bezig aan een sterke comeback wat kwaliteit betreft van wijn.

Als warme spijs hadden we gestoofd vlees van het Mangalica varken. Ook Hongaars en de kwaliteit is zelfs beter dan die van het Iberico varken. In Nederland is er moeilijk aan te komen, vanuit Hongarije is het nog lastiger. Maar wij weten zo onze adresjes en hebben dus regelmatig dit vlees op het menu staan. Deze smaakt erg goed bij de Egrei Bikaver Stierenbloed.

De gasten smeekten of we nog meer van deze avonden gaan doen. Wij vinden het ook erg leuk en op 30 april is de volgende avond. Dan met andere wijnen natuurlijk. Het is op deze manier een kleine cursus wijnproeven. Dit doen we samen met Petri Houweling van Chateau Petri.