JE PROEFT DE GEDICHTEN

Ontdek pure schoonheid. Terwijl je geniet van een zeven-gangen diner luister je naar gedichten over de gerechten. Het geeft een extra dimensie. Ook schijnt het dat je beter gaat proeven.

Een ode aan de seizoenen en de ingrediënten
Een beleving voor de smaakpapillen
Een prikkeling voor de geest
Met humor en ontroering

Leo kookt en Bea spreekt.

Datum

Vrijdag 5 oktober 2018

Tijdstip

Vanaf ± 19.30 uur

Kosten

€ 55 per persoon. Je kunt eventueel ook een wijnarrangement à €15 boeken.

Inschrijven

Individueel of per groep.  Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Witlof

Zoals witloof,

niet de wortel die men breekt

en keert in de ast, maar de koele

kwetsbaarheid van het tere blad…..

Zoals volmaakte vlammen,

van een ondergronds branden….

————–

David van Reybrouck

De lente komt van ver….

De lente komt van ver, ik hoor hem komen….

En de bomen horen, de hoge trilbomen,

en de hoge luchten, de hemelluchten,

de tintellichtluchten, de blauwenwitluchten,

trilluchten.

O, ik hoor haar komen,

0, ik voel haar komen……

——————–

Fragment lentegedicht van Herman Gorter

Gedicht over knolselder

Hier is geen beginnen aan
Hardhoriger groente ken ik niet
Corpulente verwante van kervel en venkel
Getormenteerde schedel uit de humuslaag
Beethoven onder de knolgewassen

Hoe ontsluit ik u?
Met welke dunschiller vat ik u aan?
Gij lichtkiemer
Gij rugbybal met dreadlocks
Gij onbewogen beweger van de bowlingbaan

Ik schat uw kilo’s in mijn hand
Dit is geen gewas meer maar
een langzame sloopkogel van vilt en mist

Er is geen beginnen aan
De duimnagel schampt een stukje schil
Wat zich dan ontvouwt
de geur van voorjaar en gras en vee
holle stengels
woeste schoonheid
bonkig heimwee

Dit is geen gewas meer maar
een langzame sloopkogel van vilt en mist.

——————–

Een nieuwe ode ter ere van het oeuvre van H.H. ter Balkt, door David Van Reybrouck