JE PROEFT DE GEDICHTEN

Ontdek pure schoonheid. Terwijl je geniet van een zeven-gangen diner luister je naar gedichten over de gerechten. Het geeft een extra dimensie. Ook schijnt het dat je beter gaat proeven.

Een ode aan de seizoenen en de ingrediënten
Een beleving voor de smaakpapillen
Een prikkeling voor de geest
Met humor en ontroering

Leo kookt en Bea spreekt.

Datum

Vrijdag 22 februari 2019

Tijdstip

Vanaf ± 19.30 uur

Kosten

€ 65 per persoon. Je kunt eventueel ook een wijnarrangement à €20 boeken.

Inschrijven

Individueel of per groep.  Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Herfst met kastanjes

Het is 4 oktober, maar nog mooi, windstil weer.
De bomen staan er roerloos bij
als voetballers wanneer het volkslied gespeeld wordt.

Dit is de klare zang van de herfst.

Natuurlijk: het verval heeft al ingezet,
maar heel rustig, vriendelijk-ingetogen.

Op de tafel staat een schaal met bruinglimmende kastanjes.

Calamiteiten voorbehouden
zullen zij eerder verschrompelen dan ik.

————–

C. Buddingh’

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen,
stervende bloemen, het hoekje aardappelen, kan ik met droge ogen zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september, net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.

————–

Rutger Kopland

Peer

Zal ik jou een peertje stoven, Bonne Louise?
Geen dirkje of groentje, geen meelpeer of kwee.
Niet valstee of kwarrig, niet melig of schrottig.
Maar boomrijp en sappig en buikig en smijdig.
Zacht smeltend, succulent, suikerzoet.
Comtesse de Paris, Conférence, Beurré, Doyenné.
Een peertje doormidden, de helft van een paartje.
Een partje voor jou en een hartje voor mij.

———-

Lut de Block 1952