Eieren en cholestorol

In het Parool van 12 feb 2015 wordt geschreven dat cholesterol uit eigeel minder schadelijk voor de gezondheid is dan jarenlang gedacht werd. Zo lezen we wel vaker berichten over producten. Eerst wel, dan niet schadelijk. Of andersom. Het laat op zijn minst zien hoe relatief al deze berichten zijn en dat het nooit zwart/wit is in de wereld van food-onderzoek. Het hangt er altijd vanaf vanuit welk perspectief wordt gekeken. Wij gaan dus lekker door met ei eten wanneer we daar trek in hebben. En dat is lang niet elke dag.

Om maar eens een mooi eigerecht te noemen: Bricks a l’oeuf. Simpel, maar o zo lekker. Een gerecht dat je overal in het Midden Oosten en de Maghreb tegenkomt. Klik hier voor het recept.

Ik heb het vaak in Tunesië gegeten, op weg naar de Sahara waar we een week lang achter kamelen aan gingen lopen. Hopelijk kan dat in de toekomst weer. Het is een fantastisch land met prachtige woestijn.