BROOD BAKKEN: CURSUS WERELDBROOD

ONTDEK DE WERELDGEHEIMEN VAN BROOD

Waar je ook komt, de geur van versgebakken brood ruik je overal. En dat is altijd een feest. Brood behoort tot het basisvoedsel, waar ook ter wereld. Daarom bestaan er ontelbare broodrecepten. Doe mee aan deze reis om de wereld en ontdek op welke manieren je brood kunt bereiden.

Tijdens de cursus, waarin je broden van over de hele wereld gaat bakken, ontdek je de geheimen van alle soorten brood die je kunt vinden op onze aardbol. De cursus is opgebouwd uit zes lessen, waarbij steeds een ander continent centraal staat. Per les maken we enkele kenmerkende broden die typisch zijn voor dat werelddeel. Ook besteden we aandacht aan de verschillende soorten meel en hoe je hiermee omgaat.

Scrol naar beneden voor meer informatie per les.

Informatie

Deze broodbakcursus bestaat uit 6 lessen waarin steeds een ander werelddeel centraal staat.

Scrol naar beneden voor meer informatie per les.

Data

Deze cursus is vol, aanmelden kan niet meer.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€480 per persoon voor zes lessen, inclusief bijgrechten, drankjes en koffie. Een losse les kost €95,-

Inschrijven

Individueel of per groep.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

Deze cursus is opgebouwd in 6 lessen, waarbij steeds een continent centraal staat. Per les maken we enkele kenmerkende broden die bij dit werelddeel passen. Per les besteden we aandacht aan de verschillende soorten meel en hoe je hiermee omgaat.

LES 1 & 2: Noord en Zuid-Europa

Datum: 31 augustus & 9 september

De eerste 2 lessen zijn opgedeeld in Noord en Zuid-Europa, omdat de verschillen tussen noord en zuid erg groot zijn. Denk maar aan zwaar Duits brood, roggebrood,  tegenover een luchtige foccacia uit Italië.

Je maakt zelf een zuurdesemstarter die de rest van deze broodbak cursus gebruikt wordt en die je daarna mee naar huis kunt nemen.

LES 3: Afrika en het Midden-Oosten

Datum: 20 oktober

Afrika en het Midden-Oosten is waarschijnlijk de bakermat van het gerezen brood. We gaan aan de slag met brood uit de Sahara, waar ongerezen brood in het zand wordt gebakken. Ook staan in deze les de Turkse pides op het programma, een pizza-achtig broodje.

LES 4: Azië

Datum: 22 november

In deze les komen de landen uit Azië aan bod. We maken platte broden en brood gemaakt van linzen en rijst, maar ook stoombroodjes uit China.

LES 5: Australië en Nieuw-Zeeland

Datum: 8 december

Tijdens deze les maken we onder andere aardappelbrood en brood met macadamianoten uit Australië en Nieuw-Zeeland.

LES 6: Noord en Zuid-Amerika

Datum: 6 januari

Tijdens de laatste les komen de Amerika’s aan bod die onderling niet te vergelijken zijn. We maken deze les dan ook broden uit zowel Noord als Zuid-Amerika.