ONTDEK DE CULINAIRE GEHEIMEN VAN GROENTE

Groente is veelzijdig en gezond. Of je nu op zoek bent naar lekkere recepten, of je meer wilt weten over eten zonder vlees of vis, in deze cursus kom je het allemaal te weten. Je leert  over de juiste voedingsstoffen, maakt kennis met een breed scala aan technieken en recepturen en weet je groente als echte smaakmaker in te zetten. Laat je verassen!

Informatie

De cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor de details.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 300 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

LES 1

Datum: 27 augustus 2018

De eerste les starten we samen met een voedingsdeskundige. Hij vertelt ons welke voedingsstoffen belangrijk zijn en hoe je die voldoende binnenkrijgt wanneer je vleesloos kookt. Ook bespreken we hoe je een goede kwaliteit groente herkent.

Vervolgens ga je aan de slag met snijtechnieken en leer je bouillons van groente en paddenstoelen maken. Uiteraard is ook deze avond niet afgelopen voordat we gezamenlijk hebben genoten van elkaars gerechten.

LES 2

Datum: 17 september 2018

In deze les gaan we bakken. Met hartige taarten kun je eindeloos variëren. Bovendien zijn ze uitermate geschikt voor de vegetarische keuken. Een geslaagde hartige taart heeft een perfecte, droge en knapperige taartbodem, nu de vulling nog…

We sluiten de avond af met een glas en onze zelfgebakken creaties.

LES 3

Datum: 15 oktober 2018

Er wordt veel zin en onzin geschreven over vleesloos eten. In deze les ligt de focus op moderne, vegetarische gerechten die lekker en gezond zijn. We verdelen de taken zodat we na afloop kunnen gaan genieten van diverse smakelijke gerechten.

LES 4

Datum: 12 november 2018

Smoothies zijn lekker en rijk aan belangrijke eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is de ideale brandstof om de dag door te komen. Ook zijn ze heerlijk om lekker af te koelen tijdens een warme zomerdag of voor de extra vitaminen als de R in de maand zit. Ook kunnen ze goed helpen bij het afvallen. In deze les maken we allerlei verschillende groente- en fruitsappen, gemaakt met de slowjuicer. Sorbetijs kan natuurlijk niet ontbreken en gaan we maken.