ONTDEK DE CULINAIRE GEHEIMEN VAN GROENTE

Groente is veelzijdig en gezond. Of je nu op zoek bent naar lekkere recepten, of je meer wilt weten over eten zonder vlees of vis, in deze cursus kom je het allemaal te weten. Je leert over de juiste voedingsstoffen, maakt kennis met een breed scala aan technieken en recepturen en weet groente als echte smaakmaker in te zetten. Laat je verassen!

Informatie

De cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor de details.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

De volgende serie start in 2020.

Kosten

€ 325 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1

Datum: 30 september

De eerste les bespreken we hoe je een goede kwaliteit groente herkent. Welke technieken zijn er om het beste uit elke groente naar boven te halen?

Vervolgens ga je aan de slag met snijtechnieken en leer je bouillons van groente en paddenstoelen maken. Uiteraard is ook deze avond niet afgelopen voordat we gezamenlijk hebben genoten van elkaars gerechten.

LES 2

Datum: 11 november

In deze les gaan we bakken. Met hartige taarten kun je eindeloos variëren. Bovendien zijn ze uitermate geschikt voor de vegetarische keuken. Een geslaagde hartige taart heeft een perfecte, droge en knapperige taartbodem, nu de vulling nog…

We sluiten de avond af met een glas en onze zelfgebakken creaties.

LES 3

Datum: 9 december

In deze les zullen we ons concentreren op moderne vegetarische gerechten die lekker en gezond zijn, er staan enkele groentes centraal waarmee we aan de slag gaan. Omdat we de taken onder de groep verdelen, kunnen we genieten van de vele smaken van een verscheidenheid aan gerechten uit onze zelfgekookte maaltijd.

LES 4

Datum: 20 januari

Smoothies zijn heerlijk en een uitstekende bron van essentiële eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze zijn de ideale brandstof om je energie de hele dag op te peppen. Ze zijn ook super om af te koelen op een hete zomerdag of voor extra vitamines in de winter en zijn geweldig als je wilt afvallen. In deze les gaan we experimenteren met een verscheidenheid aan groenten en vruchtensappen, bereid met een slow-juicer.