CURSUS FRANSE EN ITALIAANSE STREEKGERECHTEN

Laat je inspireren en verrijken

De veelzijdigheid aan technieken alsook de ingrediëntencombinaties, zorgen ervoor dat de Franse én Italiaanse keukens ons blijven inspireren. Wat niet veel mensen weten is dat de Franse keuken geïnspireerd is door de Italiaanse keuken. De Italiaanse Medici dachten het wel fijn te vinden om voor een diner niet al het eten tegelijk op tafel te zetten, maar dit gefaseerd te doen, dus in een aantal gangen. Dat stimuleert dan weer de creativiteit om met gerechten te komen die passen bij een bepaalde gang. Bijna overal ter wereld is deze gewoonte overgenomen. In Azië krijg je nog veel gerechten tegelijk op tafel, wat ook wel weer wat heeft. Deze cursus brengt het zuiden van Europa voor het voetlicht en dan dus met name Italië en Frankrijk met af en toe een uitstapje naar Spanje.

Informatie

Deze cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor details. Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje.

Tijdstip

De lessen vinden plaats tussen ± 18.30 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 545 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie

Lokatie

Deze Frans/Italiaanse kookcursus wordt gegeven in de Pijp in Amsterdam. In de kookboekenwinkel van Mevr Hamersma is een kookstudio en eetkamer waar we gebruik van kunnen maken! Het max aantal deelnemers is 6, daardoor is er veel persoonlijke aandacht.

Inschrijven

Individueel of per groep.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1

Datum: 6 april

De zee heeft veel te bieden, teveel om in 1 keer te behandelen. Maar we gaan het wel proberen door te werken met schaal- en schelpdieren, we maken een bisque van garnalen en we maken een gnocchi met een saus van room en saffraan. De zeebaars kent vele bereidingen, we maken hem deze keer zoals de Italianen dat in Puglia doen. Gerechten uit Bretagne en Normandië en uit Puglia en Sicilië.

LES 2

Datum: 1 juni

In de bergen wordt meestal voedzaam gegeten om weerstand op te bouwen tegen het heftige klimaat, wat koud én heet kan zijn. In Zuid Europa hebben we de Alpen/Dolomieten en de Pyreneeën als hooggebergte. Hiervandaan komen mooie kazen van melk van in de bergen grazend vee. Dat je hier mooie gerechten mee kunt maken ga je ontdekken!

LES 3

Datum: 7 juli

Het zuiden van Europa kent de Middellandse zee als bron van veel goeds. Het klimaat zorgt ervoor dat we veel mooie groentes en fruit kunnen gebruiken. We reizen de kusten af van Spanje naar Italië en pikken daar wat van mee voor deze avond. Bouillabaisse en kreeften staan deze avond op het menu. Wellicht een kreeftenbisque voor een mooie basis van een saus.

LES 4

Datum: nog in te plannen

In de Middellandse Zee liggen eilanden waar lokale culinaire culturen zijn gegroeid. Veel vis natuurlijk, maar ook producten van het land komen aan bod! Je denkt al gauw aan Sicilie met de caponata en cannoli. Maar wat dacht je van Sardinië, Corsica en Mallorca? Ook daar bloeit het culinaire leven!