Sauce Hollandaise (1)

Course Sauzen
Servings 8 personen

Ingredients
  

  • 4 stuks Eigeel
  • 250 g Boter geklaard
  • 2 el water koud
  • 0,5 stuks Citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 1 tl witte peperkorrels geplet
  • 1 el witte wijnazijn
  • cayenpeper

Instructions
 

Hollandaise

  • Doe het water, de azijn en de peper in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Verminder tot 1/3 op laag vuur. Laat het dan afkoelen.
  • Doe de eidooiers in een kleine steelpan of kom en klop tot ze ingedikt zijn.
  • Voeg vervolgens de reductie van water en azijn toe en klop het.
  • Klop nu een beetje geklaarde boter erdoor en verwarm de pan au bain marie
  • Blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt en voeg dan in een dun straaltje de geklaarde boter toe.
  • Blijf kloppen tot de saus dik en glanzend is.
  • Passeer de saus door een fijne zeef.
  • Kruid met peper en zout en voeg het citroensap en de cayennepeper toe. Warm houden in de bain-marie of thermoskan.

Saus Bearnaise

  • Zoals Hollandaise saus, maar met een reductie van wat fijngesneden sjalot, kervel en dragon. Breng op smaak met wat cayennepeper.

Saus Choron.

  • Zoals Bearnaise met een coulis van verse tomaten erdoor.

Saus Daumont.

  • Hollandaisesaus met het vocht van de oesters en wat extra citroensap.

Saus Hendrik IV.

  • Bearnaisesaus met wat vloeibare glace de viande, runderbouillon toegevoegd.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating recept