Sauce Hollandaise (1)
Ingredients
- 4 stuks Eigeel
- 250 g Boter geklaard
- 2 el water koud
- 0,5 stuks Citroensap
- 1 snufje Zout
- 1 tl witte peperkorrels geplet
- 1 el witte wijnazijn
- cayenpeper
Instructions
Hollandaise
- Doe het water, de azijn en de peper in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Verminder tot 1/3 op laag vuur. Laat het dan afkoelen.
- Doe de eidooiers in een kleine steelpan of kom en klop tot ze ingedikt zijn.
- Voeg vervolgens de reductie van water en azijn toe en klop het.
- Klop nu een beetje geklaarde boter erdoor en verwarm de pan au bain marie
- Blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt en voeg dan in een dun straaltje de geklaarde boter toe.
- Blijf kloppen tot de saus dik en glanzend is.
- Passeer de saus door een fijne zeef.
- Kruid met peper en zout en voeg het citroensap en de cayennepeper toe. Warm houden in de bain-marie of thermoskan.
Saus Bearnaise
- Zoals Hollandaise saus, maar met een reductie van wat fijngesneden sjalot, kervel en dragon. Breng op smaak met wat cayennepeper.
Saus Choron.
- Zoals Bearnaise met een coulis van verse tomaten erdoor.
Saus Daumont.
- Hollandaisesaus met het vocht van de oesters en wat extra citroensap.
Saus Hendrik IV.
- Bearnaisesaus met wat vloeibare glace de viande, runderbouillon toegevoegd.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!