[wpurp-searchable-recipe]Paris Brest – – Soezendeeg: water, Suiker, Zout, Boter (in blokjes), Bloem (gezeefd), eieren, ei (voor het bestrijken), Crème mousseline: crème patisserie extra, luchtige botercrème, hazelnootpralinepasta, Garnering: Amandelschaafsel, Poedersuiker, Verwarm de oven voor op 180ºC. ; Doe het water, de suiker, het zout en de boter in een steelpan en verwarm langzaam. Als de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur. Er moet zo weinig mogelijk vocht verdampen om de verhoudingen niet te verstoren.; Voeg de bloem in 1 keer toe en roer goed door met een houten lepel of spatel. Blijf roeren tot de bloem volledig is opgenomen. ; Zet de pan dan weer terug op het vuur middelhoog, en klop nog 60 seconden om het deeg te laten drogen. Doe het deeg dan in een kom om het koken te stoppen.; Voeg de eieren al kloppend en roerend een voor een toe. Stop zodra de eieren geheel zijn ogenomen en het deeg mooi glanst.; Maak op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat afdrukken met een uitsteekvorm ter grootte van de wielen voor de Paris Brest.
; Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit deegcirkels op het bakpapier en bestrijk ze met wat geklopt ei.; Strooi wat amandelschaafsel over het deeg en verwijder het teveel door de plaat tegen het werkblad te tikken en schuin te houden.; Bak de soezen 25 minuten op 180ºC. Houd de oven dicht.
Laat daarna de soezen afkoelen op een rooster.; Crème mousseline: Klop de botercrème zo luchtig mogelijk.
Klop de crème patisserie glad en voeg hier de botercrème aan toe, vervolgens de hazelnootprolinepasta en klop tot alles goed opgenomen is.; Samenstellen: Snijd de soezen met een kartelmes horizontaal doormidden.
Doe een gekartelde spuitmond in een spuitzak en vul met de crème mousseline. Spuit een laag op de onderste helft van de soezenringen. Leg de bovenste helft en zorgvuldig op en bestuif met poedersuiker.; – [/wpurp-searchable-recipe]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *