Baguette

Cook Time 2 hrs
Total Time 2 hrs
Servings 4 stuks

Ingredients
  

  • 650 g Bloem
  • 400 g water
  • 20 g Gist
  • 10 g Zout

Instructions
 

  • Zorg voor de juiste temperatuur. Het totaal van omgeving, meel en water moet 54 zijn.Leg het meel in een ring op het werkblad.Giet het water in de ring. Kruimel het gist erin en werk het met de handen door het water, tot het is opgelost.Meng dan het meel door het water tot je een vrij vochtig deeg krijgt. Voeg dan beetje bij beetje het zout toe. Kneed dit 10 minuten door.Laat rijzen bij 23 graden voor 35 minuten.Verdeel het deeg dan in vieren. Maak een plak van ieder stuk, vouw de zijkanten iets in en rol het met de handen tot een langwerpige rol. Als het de goede dikte heeft, rol dan de uiteinden taps.Laat in bebloemde handdoeken nog 35 minuten rijzen bij 23 graden.Snijd in met een mesje en bak bij 250 graden, ongeveer 17 minuten, tot mooi bruin.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating recept