Gevulde koeken
Ingredients
Harde Wenerdeeg
- 100 g witte basterdsuiker
- 200 g zachte boter
- 0,5 stuks ei
- 1 tl citroenschil rasp
- 3 g zout
- 300 g Zeeuwse bloem
- 6 g bakpoeder
Koeken
- 2 stuks ei
- 300 g amandelspijs
- 60 stuks blanke amandelen
Bestrijken
- 1 stuks ei
- 1 stuks eidooier
Instructions
Harde Wenerdeeg
- Meng eerst de basterdsuiker, boter, ei, cirtroenrasp en zout.
- Meng dan het bakpoeder en de bloem erdoor. Kneed niet teveel, het is vooral goed mengen.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minstens een uur rusten in de koeling.
- Rol het deeg voor gebruik uit tot de gewenste dikte.
Koeken
- Verwarm de oven voor op 210℃.
- Rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Steek er 24 ronde plakken uit van 10 cm Ø.
- Leg 12 plakken op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Meng de amandelspijs met opgeklopt ei tot het spijs spuitbaar is.
- Spuit bolletjes spijs op de 12 plakken deeg en dek ze af met de andere plakken deeg. Druk de randjes rondom een beetje aan, met de duimen of met een vork.
Bestrijken
- Meng het ei en eidooier enbestrijk de bovenkant van de koeken hiermee. Druk 5 amandelen per koek in de bovenkant.
- Bestrijk de koeken na een half uur nogmaals met ei en bak ze in 10 á 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!