Go Back
+ servings
Cook Your Life

Courgettebloemen gevuld met ricotta

Gang Amuse
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Courgettebloemen

  • 12 stuks Courgettebloemen
  • 0,5 l Volle melk
  • 3 el Bloem
  • 1 stuks Ei losgeklopt
  • Olijfolie

Vulling

  • 250 g Ricotta
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 125 g parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el Basilicum fijngesneden
  • 125 g Amandelschaafsel of pijnboompitten
  • 2 el Peterselie

Instructies
 

Bloemen

  • Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
  • Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.

Vulling

  • Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
  • Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.