Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettebloemen gevuld met ricotta
Recept afdrukken
Gang
Amuse
Keuken
Italiaans
Porties
12
stuks
Ingrediënten
1x
2x
3x
Courgettebloemen
12
stuks
Courgettebloemen
0,5
l
Volle melk
3
el
Bloem
1
stuks
Ei
losgeklopt
Olijfolie
Vulling
250
g
Ricotta
1
stuks
Ui
fijngehakt
125
g
parmezaanse kaas
geraspt
2
el
Basilicum
fijngesneden
125
g
Amandelschaafsel
of pijnboompitten
2
el
Peterselie
Instructies
Bloemen
Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.
Vulling
Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.