Snijd de gruyere in dunne plakjes. Haal de witlof uit de sous vide zakken of uit de stomer.
Verwarm in een koeken pan 10 g boter en een snufje suiker. Doe de witlof in de pan en laat carameliseren. Giet het kooksap van de willof erbij om af te blussen.
Bak de plakje eekhoorntjesbrood in de boet tot ze mooi goudbruin zien.
Verwarm de witlof crème en breng op smaak met zout en peper.
Wikkel om elke struikje witlof een plak ham en leg er de plakjes gruyere op. Zet onder de grill tot de ham knapperig is en de kaas gesmolten.
Leg op ieder bord 5 stronkjes witlof en giet voorzichtig de witlof crème in het bord. Doe over de saus een streepje truffelpuree. Leg op ieder uiteinde van de wiltofstronkjes een palkje gebakken eekhoorntjesbrood, bestrooi met witte peper en dien meteen op.