Giet een dun laagje olie in een koekenpan en zet de pan op hoog vuur. Wacht tot de olie begint te roken en doe dan het gehakt erin. Bak het gehakt bruin, indien nodig in delen. Haal het gehakt uit de pan en laat uitlekken.
Giet de bouillon door een zeef in een pan en laat hem op hoog vuur tot drie kwart inkoken. Bind de kruiden bij elkaar met een stukje touw en laat ze 20 minuten trekken in de bouillon.Haal ze er dan uit en gooi weg.
Laat de ui, wortel en steranijs zweten in een beetje olie in een schone pan. Voeg de bleekselderij en champignons toe en bak ze tot het vocht is verdampt. Haal de steranijs uit de pan. Voeg de wijn toe en laat hem inkoken tot dikke siroop.
Meng een beetje van de ingekookte bouillon met de maizena. Roer dit door de bouillon en voeg dan toe aan de groenten in de pan. Voeg het gehakt, doperwten en het vlees van de schenkels toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed en giet het in een pasteivorm of bakblik.