Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bestrooi de eendenbouten met zout en peper. Doe ze in de pan en bak aan alle kanten mooi bruin, haal dan uit de pan en zet apart.
Doe de groente van de sofritto met de knoflook en kruiden in de pan. Zet het vuur laag en laat de groente in 8 á 10 minuten zacht en geurig worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook doe de eend terug in de pan en laat een half uur zachtjes stoven. Als je geconfijte eend gebruikt, kun je deze stap overslaan en doorgaan naar de volgende stap..
Haal de eendenbouten uit de pan en als ze wat zijn afgekoeld verwijder dan het vel. Haal het vlees van het bot en trek het met je handen in kleine stukjes. Doe het vlees bij de saus. Schep het meeste vet van de saus. Laat de saus verder inkoken. Breng op smaak.
Bak de porcini in boter lichtbruin en doe bij de saus.
Kook de pasta, giet af en meng de boter er doorheen. Dan de saus en serveer met parmezaanse kaas.