Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Minestronesoep makkelijk

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 125 g Spekreepjes zonder zwoerd fijngehakt
  • 1 stuks grote bruine ui gesnipperd
  • 2 Teentjes knoflook geperst
  • 1 stuks Grote wortel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 stuks middelgrote aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 400 g fles Mutti 'Passata' Tomatenpuree
  • 1 liter Runderbouillon
  • 2 Theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g blik rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje kleine macaroni pasta
  • 2 kopje Fijn geraspte kool
  • 1/2 kopje verse of bevroren erwten
  • Gemalen zwarte peper
  • 1/3 kopje gehakte verse peterselie
  • geschaafde Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies
 

  • Verhit olie in een grote pan of soeppan op middelhoog vuur. Voeg spek en ui toe en kook 5 minuten, af en toe roeren. Voeg knoflook, wortel, bleekselderij en aardappel toe en kook, al roerend, 2 minuten langer. Voeg Mutti 'Passata' Tomatenpuree, bouillon, kruiden en 2 kopjes water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat onafgedekt 40 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Voeg kidneybonen, pasta, kool en erwten toe. Laat 15 minuten sudderen en roer regelmatig. Voeg meer water toe als de minestronesoep te dik wordt. Breng op smaak met peper en roer de peterselie erdoor.
  • Serveer de minestrone gegarneerd met Parmezaanse kaas.