Verwarm in een steelpan de melk, het water, de boter, het zout en de suiker. Voeg tijdens het koken de bloem en het mosterdpoeder toe. Meng goed en klop krachtig met een garde. Ga door tot het deeg een bal vormt en er een wit "tapijt" op de bodem van de pan verschijnt. Laat even doorkoken, blijf roeren, op zacht vuurtje tot de bloem gaar is (als het deeg niet meer naar meel ruikt). Doe dan het vuur uit en ga verder met de eieren, zie hierna.
Meng het deeg verder onder langzaam roeren om het een beetje af te koelen. Voeg de eieren een voor een toe. Schraap regelmatig de rand van de kom schoon zodat alle ingrediënten goed mengen. Als het deeg glad en glanzend is, stop het dan in een zak.
Verwarm de oven voor op 185°C.
Spuit op een bakplaat met bakpapier of een Silpat®-matje soesjes van ongeveer 9 g. Bestrooi ze met geraspte kaas en bak ze 16 minuten. Open de oven niet tijdens het bakken, anders verliezen de soesjes hun volume. Laat 10 minuten rusten en prik dan gaatjes in de onderkant van de soezen om ze te kunnen vullen met de saus.