Maak het pizzadeeg ruim van tevoren, zie recept hiervoor.
Verwarm de oven voor op 250°C, liefst met een pizzasteen erin. Anders op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Doe de tomaten, zout, oregano en olijfolie in een kom en meng een beetje. Niet teveel, de tomaten moeten nog herkenbaar zijn.
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een ronde dunne plak.
Leg het deeg op een bakplaat. Beleg dan met de tomatensaus, blijf iets weg van de rand. Bak 6 minuten.
Haal even uit de oven en leg de mozzarella op de tomatensaus en bak dan weer 6 minuten. Haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.
Met een ovensteen doe alles tegelijk in de oven, dus ook de mozzarella. Bak dan 4 minuten, dat is korter, want de steen geeft veel hitte van onderen. Als de pizza uit de oven is, strooi je er wat basilicumblaadjes over.