Chocoladetaart
36 kleine porties, gebaseerd op een taartje van 15 cm in 12 stukjes verdeeld.
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 2 minuten min
Gang Patisserie
Keuken Hollands
Cake
- 150 g Boter
- 200 g Basterdsuiker bruine
- 2 el Oploskoffie
- 2 stuks Eieren licht geklopt
- 1 tl Vanille essence
- 45 g Zelfrijzend bakmeel
- 150 g Bloem
- 1,5 tl Bakpoeder
- 70 g Cacaopoeder
- 200 ml Karnemelk
- 100 g Chocoladedruppels
glazuur
- 115 g Boter voor glazuur
- 115 g Chocolade puur. gehakt. voor glazuur
- 115 g Chocolade gesmolten in spuitzak. voor zigzaggen.
Cake
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een hoge ronde springvorm van 20 cm in met boter of olie. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier. Klop de boter en suiker met de mixer luchtig en romig; voeg de oploskoffie toe. Doe de eieren er één voor één bij; klop steeds stevig; voeg de vanille essence toe. Schep met een metalen lepel afwisselend de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en de karnemelk door het mengsel. Roer het glag. Voeg de chocoladedruppels toe. Giet het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart 50-60 min. Of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen.