Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep
Recept afdrukken
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Soepen
Keuken
Hollands
Porties
6
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
kg
Pompoen
60
g
Boter
1
stuks
Ui
fijngehakt
1
l
Kippenbouillon
Groentebouillon voor vegetarische variant
2
dl
Slagroom
1
el
Basilicum
vers
Peper
Zout
Instructies
Schil de pompoen en snijd deze in middelgrote stukken. Verhit de boter in een pan; voeg de uien toe en bak ze zacht.
Voeg de kippenbouillon en de pompoen toe. 20 Minuten afgedekt laten koken tot de pompoen gaar is.
Pureer het mengsel met de staafmixer.
Voeg peper en zout toe. Roer de room erdoor. Eventueel garneren met verse basilicum.