Wel de rozijnen 20 minuten in water van ongeveer 30 °C (handwarm). Laat ze vervolgens uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Klop de gele room ongeveer 2 minuten op hoge snelheid los in de keukenmachine.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 60 x 35 cm en smeer er met het paletmes een laag gele room van ongeveer 5 mm dikte over uit. Bestrooi met de rozijnen en rol het deeg vervolgens strak op vanaf de lange kant. Zorg dat de naad goed aansluit. Snijd de rol in plakken van 2 cm dikte en stop het uiteinde onder elk rolletje. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze dun met een beetje losgeklopt ei en laat ze ongeveer 1uur rijzen op kamertemperatuur, tot ze in grootte bijna zijn verdubbeld. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Breng de abrikozenjam kort aan de kook en bestrijk hiermee de afgebakken broodjes.