Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Met rijst gevulde kip

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Vulling

  • 50 g rozijnen geweld in warm water
  • 1 kop pandanrijst gekookt in gezouten water met de kurkuma
  • 25 g boter
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el honing
  • 0,5 stuks citroen uitgeperst
  • 50 g cashewnoten grof gehakt

Kip

  • 1 stuks boerderijkip
  • 100 g boter
  • 1 stuks ui grof gesneden
  • 1 stuks laurierblad
  • 3 stuks kruidnagel

Instructies
 

Vulling

  • Meng alle ingredienten voor de vulling door de nog warme rijst.

Kip

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Maak het borstvel van de kip los en doe een deel van de vulling tussen vel en borst van de kip. Het restant van de vulling doe je in de buikholte van de kip.
  • Zout en peper de kip ruim en doe in een braadpan met een laagje water, ongeveer anderhalf vingerkootje.
  • Breng aan de kook met de boter en de overige ingrediënten. Sluit de pan en zet in de oven voor 45 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en arrosseer de kip met de vloeistof. Verhoog de temperatuur naar 220°C En laat ongeveer 20 minuten bakken, tot de kip goudbruin is.
  • Neem de kip uit de oven en laat een kwartier rusten op een schaal onder aluminiumfolie.
  • Verdeel in porties aan tafel en geef er de vulling uit de buikholte en een eenvoudige salade bij.