Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Bumbu rendang padang

Bumbu voor de rendang padang
Keuken Indonesië
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 el korianderzaad
  • 5 stuks kemirinoten geroosterd
  • 40 g gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
  • 50 g laos geschild en in plakjes gesneden
  • 10 g geelwortel geschild en in plakjes gesneden
  • 10 stuks lombokpepers pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
  • 2 stuks rawit pitjes en zaadlijst verwijderd, grof gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 165 g sjalot gesnipperd
  • 10 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan. Wrijf daarna fijn in een vijzel.
  • Voeg het gemalen korianderzaad bij de overige ingredienten. In stappen als je een vijzel gebruikt of in 1 keer als je een blender gebruikt. Wrijf of blender tot een pasta, eventueel met een paar eetlepels olie.