Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Provençaals groentetaartje Bayaldi

Gang Voorgerecht
Keuken Frans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Groente

  • 3 stuks aubergine
  • 2 stuks courgette
  • 500 g tomaten
  • 200 g tomatenfondue zie basisrecept
  • 2 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook

Uiencompote

  • 6 stuks uien
  • 10 g boter
  • 1 el suiker

Bayaldi

  • 12 plakjes bladerdeeg

Instructies
 

Groentes

  • Was alle groente en laat drogen.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd elke helft in plakjes van 3 mm.
    Doe hetzelfde met de courgettes.
  • Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de aubergineschijfjes een paar minuten. Ze moeten stevig blijven. Laat ze dan uitlekken en zet opzij. Doe dit ook met de courgettes. De schijfjes moeten stevig blijven, want ze moeten rechtop blijven staan.
  • Haal de harde steelaanzet uit de tomaten en snijd ze in tweeen. Snijd ze in schijfjes en zet opzij.

Uien

  • Schil de uien en snijd ze in tweeen. Snijd ze heel fijn in plakjes.
  • Laat de boter in een pan smelten en voeg de uien en suiker toe. Strooi er wat zout over en meng goed door elkaar. Laat langzaam garen in ongeveer 20 minuten. De uien moeten wit blijven.

Bakken van de Bayaldi

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg op een bakplaat per persoon 1 rondje bladerdeeg. Als je plakjes hebt, doe je er drie op elkaar en rol deze uit tot een diameter van 20 cm. Leg de plakjes op bakpapier.
    Bak het bladerdeeg tot het opgeblazen en mooi bruin is. Laat dan even afkoelen.
  • Bedek het bladerdeeg met een laagje gesmoorde uien en de tomatenfondue.
  • Monteer het taartje dan met de schijfjes groente door ze in de uien te steken. Breng op smaak met zout, peper, knoflook en tijm.
  • Zet dan in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Laat 10 minuten bakken.
    Geef nog een draai van de pepermolen vlak voor het serveren.